Regisztráció keresőkbe

A jelenleg ismert webes kereső rendszerek a kulcsszavak között (META KEYWORDS) illetve a weblap szöveges tartalmában keresnek. Az ingyen tárhely szolgáltatók leggyakrabban egy FRAME szerkezetben jelenítik meg a weblapot, így az abban elhelyezett META kulcsszavakat a keresők nem találják meg, ahogy a tartalmat sem, mivel a keresők a keret (FRAME) tartalmát nem vizsgálják. Ezzel jelentős számú látogatót, potenciális érdeklődőt veszítenek az adott oldalak.

Fentiek alól kivételt képez a FreeWeb.hu ahol egy komoly fejlesztésnek és kommunikációnak köszönhetően a legtöbb kereső robot a teljes felhasználói oldalt le tudja tölteni, a maradék (elhanyagolható százalék) pedig a felhasználók által az oldal leírásaként definiált kulcsszavakat találja meg.

Fontos megjegyezni, hogy magától egyetlen kereső se fog megtalálni egy új oldalt. Annak érdekében, hogy bekerüljön a kereső adatbázisába, regisztrálni kell az oldalt az adott kereső weblapján, vagy a kereső által már ismert oldalakon linkeket kell elhelyezni, melyek az új oldalra mutatnak.

Segítségül 2 link az új oldalak regisztrációjához:
Google: http://www.google.com/addurl.html
Goliat: http://www.goliat.hu/hozzaad.htm

A keresők egymástól eltérő módon rangsorolják az oldalakat, így egy kulcsszóra rákeresve a találati lista sorrendje nem feltétlen azonos.

Különösen hasznos segédeszköz a megfelelő kulcsszavak kiválasztásához a google alkalmazása, mely megmutatja, adott kulcsszót kereső emberek milyen egyéb témák után érdeklődnek még, ennek megfelelően lehet olyan kulcsszavakat is az oldalba írni, melyek nem közvetlenül kötődnek az adott laphoz, de valószínűsíthető, hogy az olyan témakör után érdeklődőket az adott lap is érdekelni fogja.

A keresőkben az előkelő helyezések megszerzése érdekében javasoljuk a megfelelő kulcsszavak alkalmazását az oldalak címében (<title>), az oldalra mutató linkeknél a klikk ide helyett valami az oldalra utaló szöveg, képek ALT tag-jebe történő megfelelő kulcsszavak elhelyezése. A keresők "megítélésénél" fontos szempont lehet akár a html állomány neve, a használt könyvtár struktúrában található elnevezések is. Az egyik legfontosabb szempont, ami a keresőktől függetlenül is komoly nézettség növekedést jelent, az oldalra mutató linkek. Kérjünk meg minden ismerősünket, barátunkat, helyezzen el az adott oldalra mutató linket a fentieknek megfelelően "beszédes" szöveggel. Az itt leírtak nem csodaszerek, a weblapok népszerűsítésére számtalan más mód is létezik, ez csupán egy lehetőség a sok közül.

Természetesen a világon elég sok weboldal található, így nem várható el egyetlen keresőtől sem, hogy az oldal regisztrációja után azonnal megtalálja azt. A kereső adatbázisba való bekerülés akár több hét is lehet.

Jelszó:
© 2009- Freeweb.hu v4.3 - Minden jog fenntartva.